Achterveld
In Achterveld vindt u twee musea. Op bedrijventerrein De Fliert is een privéverzameling van Peugeots te bezichtigen. Vraag even aan de bar voor meer informatie hierover.
Even buiten het dorp zit DE ouwe Schuur. Het is een blikkenmuseum met een bijzonder grote collectie koffie- en theeblikken van Douwe Egberts. Adres: Schoonderbekerweg 15, 3794 NA Achterveld.

Den Olden Floris
Op slechts een kleine drie kilometer afstand aan de Stoutenburgerweg naar Terschuur staat de molen “Den Olden Florus”. Voor een afspraak of inlichtingen kunt u terecht bij: Jan van Loenen, tel. 0342-400630 of René Wijkamp, tel. 033-4617810 of Wilco Morren, tel. 033-2464678 (zie de website ).

De Grote Glind
Museumboerderij de Grote Glind laat u kennismaken met het boerenleven uit de tijd dat De Roskam begonnen is. Maar slechts enkele boeren uit de omgeving konden in die tijd naar De Roskam. In het museumboerderij ziet u waarom dat was. Het is ook leuk voor de kinderen. Tel. 0342-415766, Scherpenzeelseweg 158, 3772 MG Barneveld, op 4 km van Achterveld (zie de website).

Boerderij Groot Zandbrink
Op minder dan twee kilometer afstand aan de Postweg naar De Glind ligt Boerderij Groot Zandbrink. De boerderij herbergt oude werktuigen en en worden tal van oude ambachten in ere gehouden. Voor een afspraak of inlichtingen kunt u terecht bij: Hans Veurink, telelfoon: 06 53 701 000 (zie de website). Via het klompenpad is de boerderij ook lopend te bezoeken.

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur
Voor jong en oud. Gelegen naast het grootste ei van Nederland. Website van het museum.

Informatie over en evenementenagenda: Achterveld