Klompenpad het Snorrenhoefpad

Afstand 6 of 9 km

Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei.

Ontdek het mooie buitengebied van Achterveld en Leusden. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen en langs boerenerven en beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: het Snorrenhoefpad (6 of 9 km)
Startpunt: café-restaurant de Roskam, Hessenweg 212, Achterveld
Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.
Kortere wandeling: het is mogelijk de route te verkorten tot 6 km. Stap dan over op de blauwe route.
Onverharde paden: de wandeling gaat veelal over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
Bezienswaardigheden: de nummers op de plattegrond verwijzen naar de bezienswaardigheden langs de wandelroute. Hierover kunt u alles lezen in de brochure.
Honden verboden: het wandelpad loopt over particulier terrein waar vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden.
Brochure: die is verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio en bij “De Roskam” in Achterveld.

Meer informatie over het Snorrenhoefpad en andere klompenpaden.

Marskramerpad

Het Marskramerpad is een LAW, ofwel Lange Afstands Wandeling. In het spoor van de handelsreizigers, met de oude hessenwegen als leidraad, een oost-westroute door Midden-Nederland. Het Marskramerpad vormt zo het Nederlandse deel van de Europese wandelroute E11 die ook nog door Duitsland en Polen loopt. De route doet onder meer de kuststreek rond Wassenaar, het Groene Hart, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei, de Midden-Veluwe, Zuid-Salland en Twente aan.

Afstand 315 kilometer
Wandelen door bossen, langs boerenerven, over heide, door dorpen en steden, langs wegen en paden.

Beginpunt: Oldenzaal
Eindpunt: Den Haag
Overnachtingslocaties staan niet in de bijbehorende gids maar wel op de website (zie onderaan). Uiteraard biedt Hotel Café Restaurant de Roskam (Hessenweg 212, Achterveld) een uitstekende overnachting voor wandelaars.
Markering: Rode-witte markering in de vorm van een rechthoek. De route is in twee richtingen gemarkeerd.

De route is een wandeling voor geoefende wandelaars maar kent etappes en is daardoor prima in gedeelten te lopen.

Meer informatie over het het Marskramerpad en andere LAW – Wandelnet.